6/01/2012

Vaihtariviikonloppu Kölnissä / Ein Wochenende mit Austauschschüler in Köln

jee6 jee1 jee jee3 jee4 jee1 jee5 jee3 jee7 jee6 jee2 jee4 jee8 jee5 jee7 jee9 jee10 jee11 jee
jee2

Tässä kuvia yhdeltä menneeltä viikonlopulta, jolloin Ayane ja Bernarda oli mun luona viikonlopun Kölnissä! Oli aivan ihanaa aikaa mahtavien vaihtareiden kanssa ja tutustuin myös heidän mukanaan tulleisiinsa kahteen vaihtaripoikaan Brasiliasta (Jessica huomio, eka brasilialainen tapaamani vaihtari Saksassa!) sekä Meksikosta. Varsinkin Ayanea tulee kamala ikävä, hänestä on tullut tämän vuoden aikana tosi tärkeä ja rakas ystävä mulle ja vaikka se on samalla hieno rikkaus omistaa kansainvälisiä ystäviä, Suomen ja Japanin välimatka on kuitenkin aika suuri ja seuraavaa mahdollista tapaamistamme on vaikea ennustaa. Ystävyys ei kuitenkaan välimatkoista huolimatta minnekään katoa ja onhan se aivan mahtavaa sitten joskus vierailla hänen luonaan Japanin Osakassa! :)

Mulla on valitettavasti myös huonoja uutisia teille. Läppärissäni on tällä hetkellä jokin vikana, enkä voi käyttää sitä. Siellä on kaikki rakkaat kuvani, mutta on melkein sataprosenttisen varmaa, että ne on siellä turvassa! Tämän takia bloggaaminen näiden viimeisten viikkojen aikana on ainakin kuvien kanssa hyvin hankalaa, sillä en saa käyttää hostperheeni koneita kuin pakolliseen (eli sähköpostin lukemiseen ja YFU-juttuihin). Mun mielestäni tosi harmi juttu, olisin niin mielelläni kirjoittanut tätä blogia ihan koko vaihtovuodeni ajan jotenkin säännöllisesti ja postaustoiveitakin oli esitetty, mutta ilman kuvia ja vain koulun koneella hypäreillä se ei tule kovin useasti onnistumaan. Näin asia nyt on ja sille en voi tällä hetkellä paljoa vaikuttaa. Kirjoitan varmasti postauksia kuitenkin ja kuvat lisään varmaan sitten myöhemmin. Aikaa on kuitenkin "onneksi" enää kuukausi jäljellä! :)

Hier sind Fotos von einen Wochenende, als Ayane und Bernarda mich in Köln besucht haben! Es war wirklich toll, wir hatten viel Spaß zusammen und ich habe auch ihre Freunde aus Brasilien und Mexiko kennen gelernt. Ich werde sie vermissen, und Ayane ist mir eine sehr wichtige und gute Freundin geworden und es ist sehr traurig, dass wir es nicht wissen, wenn wir uns nächstes mal wieder treffen können. Ich finde es natürlich auch cool, internationale Freunde zu haben, aber zwischen Japan und Finnland gibt es viele Kilometer und es ist nicht so einfach, miteinander zu treffen. Irgendwann aber werden wir das tun, in Finnland und in Japan, und es wird super! :)

Ich habe auch schlechte Nachrichten an euch zu erzählen. Mein Computer funktioniert grade nicht mehr, also ist es schwierig, mein Blog weiter in Deutschland zu schreiben. Alle meine Fotos sind da drin (zum Glück fast 100% sicher!) und zu Hause in Deutschland kann ich mein Blog leider nicht weiter schreiben. Das finde ich echt schade, es wäre so schön gewesen, wenn ich mein Blog in Deutschland über meinem Austauschjahr zu Ende machen könnte. Ab und zu in meiner Freistunden werde ich wahrscheinlich Posts schreiben und die Fotos dann irgendwann reintun, wenn ich wieder in Finnland bin. Nur noch ein Monat mehr, und dann ist mein Austauschjahr schon zu Ende!

1 kommentti:

  1. nii harmi toi sun konejuttu, mut toivottavast tosiaan kuvat saa pelastettuu :) haha mä sen sijaa en tääl melkee muit vaihtarei oo tavannukkaa ku saksalaisii! meijän alkuleiril meit oli joku 30 ja tyyliin 20 oli joko saksalaisii tai saksankielisist maista :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Danke für deinen Kommentar!